JADŁOSPIS
Koszt obiadów w LISTOPADZIE wynosi:
19 dni x 7 zł = 133 zł
Opłatę prosimy wnosić do 15 LISTOPADA 2024 r. na wskazany niżej numer konta
ul. Królowej Jadwigi 54
77-400 Złotów
13 8941 0006 0015 0516 2000 0050
SBL Złotów
UWAGA!!!
Możliwe jest odpisanie dziecka z obiadu do godz. 9.00 danego dnia
W celu odpisania dziecka z obiadu należy zgłosić ten fakt do sekretariatu szkoły pod nr tel. 67 263 34 87 lub za pośrednictwem LIBRUSA (odbiorca: SEKRETARIAT)
Lista składników alergennych
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła
prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera
i gorczycy.
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.