Strona główna

09.03. - 13.03.2020

Znalezione obrazy dla zapytania JADŁOSPIS

 

DATA
POSIŁEK

ALERGENY

    09.03.2020 r.

    Poniedziałek

ZUPA OGÓRKOWA NA KOŚCIACH OD SCHABU

GULASZ GOTOWANY WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

KASZA

KOMPOT

 

A-1,7,9

 10.03.2020 r.

Wtorek

GROCHÓWKA NA KOŚCIACH OD SCHABU

MAKARON Z TWAROGIEM I JOGURTEM OWOCOWYM

KOMPOT

 

 

 

 

A-1,3,7,9

 

 

   11.03.2020 r.

Środa

ZUPA OWOCOWA Z MAKAORNEM

GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM

ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM

KOMPOT

 

 

 

A-1,3,4,7,9

12.03.2020 r.

       Czwartek

KRUPNIK NA KOŚCIACH OD SCHABU

RYBA SMAŻONA

SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

RYŻ

KOMPOT

 

 

 

A-1,3,7,9

13.03.2020 r.

         Piątek

ZUPA  KALAFIOROWA NA KOŚCIACH OD SCHABU  

NALEŚNIKI

KOMPOT

 

A-1,3,7,9

 

Lista składników alergennych

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła
prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

« Powrót