Strona główna

Jadłospis 30.09.19 - 04.10.19

 

 

          DATA

POSIŁEK

ALERGENY

30.09.19 r.  

    Poniedziałek

 

  • ZUPA ŻUREK NA KOŚCIACH
    OD SCHABU
  • Ø SCHAB GOTOWANY  SOSIE POMIDOROWYM
  • Ø SURÓWKA WARZYWNA
  • Ø RYŻ
  • Ø KOMPOT

A-1,7,9

 

01.10.19 r. 

Wtorek

  • ZUPA BARSZCZ BIAŁY NA KOŚCIACH OD SCHABU
  • JRZYNIAK

ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM

KOMPOT

 

A-1,7,9

 

 

 

 

02.10.19 r. 

Środa

 

  • ZUPA POMIDOROWA NA KOŚCIACH
    OD SCHABU
  • GULASZ W SOSIE WŁASNYM
  • OGÓREK ŚWIEŻY Z KOPERKIEM
  • KASZA
  • KOMPOT

A-1,7,9

 

03.10.19 r. 

        Czwartek

 

 

  • ZUPA FASOLOWA NA KOŚCIACH
    OD SCHABU
  • RYŻ W POLEWIE OWOCOWEJ
  • KOMPOT

A-1,7,9

04.10.19 r. 

Piątek

 

  • ZUPA BROKUŁOWA  NA KOŚCIACH

    OD SCHABU

  • RYBA SMAŻONA
  • SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
  • ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM
  • KOMPOT

A-1,3,4,7,9

Lista składników alergennych

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła
prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera
i gorczycy.

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut

    lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.


2. Skorupiaki i produkty pochodne.


3. Jaja i produkty pochodne.


4. Ryby i produkty pochodne.


5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.


6. Soja i produkty pochodne.


7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).


8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy

     pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i     

     produkty pochodne.


9. Seler i produkty pochodne.


10. Gorczyca i produkty pochodne.


11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.


12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w  

      przeliczeniu na SO2.

 

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

« Powrót