Strona główna

Jadłospis 07.01.19 - 10.01.19

 

          DATA

POSIŁEK

ALERGENY

             07.01.2020 r.

                 Wtorek

 

  • ZUPA KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY NA KOŚCIACH
    OD SCHABU
  • Ø MAKARON Z MIĘSEM MIELONYM  DUSZONYM W SOSIE POMIDOROWYM
  • Ø KOMPOT

 

 

A-1,7,9

 

                  08.01.2020 r.

Środa

  • ZUPA OGÓRKOWA NA KOŚCIACH
    OD SCHABU
  • GULASZ GOTOWANY  WIEPRZOWY
     W SOSIE POMIDOROWYM
  • SURÓWKA Z  KAPUSTY
  • KASZA
  • KOMPOT

  •  
  • KOMPOT

 

 

A-1,7,9

 

 

 

 

                  09.01.2020 r.

Czwartek

  • ZUPA  PIECZARKOWA NA KOŚCIACH
    OD SCHABU
  • MIELONE  DUSZONE W SOSIE WŁASNYM
  • BURACZKI
  • RYŻ
  • KOMPOT

 

A-1,3,7,9

 

10.01.2020 r.

                      Piątek

 

  • ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI  
    NA KOŚCIACH OD SCHABU
  • RYBA SMAŻONA
  • SAŁATKA Z OGÓRKÓW
  • ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM
  • KOMPOT

 

A-1,3,4,7,9


Lista składników alergennych

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła
prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera
i gorczycy.

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut

    lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.


2. Skorupiaki i produkty pochodne.


3. Jaja i produkty pochodne.


4. Ryby i produkty pochodne.


5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.


6. Soja i produkty pochodne.


7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).


8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy

     pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i     

     produkty pochodne.


9. Seler i produkty pochodne.


10. Gorczyca i produkty pochodne.


11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.


12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w  

      przeliczeniu na SO2.

 

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

 


« Powrót