Strona główna

Jadłospis 18.03.19 - 22.03.19

 

 

 

          DATA

POSIŁEK

ALERGENY

18.03.19

Poniedziałek

  • ZUPA  KALAFIOROWA
  • KAPUSTA KISZONA  ZASMAŻANA
  • KOPYTKA
  • KOMPOT

A-1,7,9

 

 

 

 

19.03.19

Wtorek

  • ZUPA   ZIEMNIACZANA
  • GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM
  • ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM
  • KOMPOT

 

 

A-1,7,9

 

20.03.19

Środa

  • ZUPA   JARZYNOWA
  • PULPETY W SOSIE WŁASNYM,

         Z JOGURTEM

  • SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁEK
  • KASZA
  • KOMPOT

 

 

A-1,7,9

21.03.19

Czwartek

  • ZUPA  PIECZARKOWA Z MAKARONEM
  • RYBA SMAŻONA
  • SURÓWKA WARZYWNA
  • ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM
  • KOMPOT

 

A-1,7,9,4

22.03.19 r. 

Piątek

  • ZUPA  KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY
  • NALEŚNIKI
  • KOMPOT

 

A-1,7,9

 

Lista składników alergennych

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła
prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera
i gorczycy.

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut

    lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.


2. Skorupiaki i produkty pochodne.


3. Jaja i produkty pochodne.


4. Ryby i produkty pochodne.


5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.


6. Soja i produkty pochodne.


7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).


8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy

     pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i     

     produkty pochodne.


9. Seler i produkty pochodne.


10. Gorczyca i produkty pochodne.


11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.


12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w  

      przeliczeniu na SO2.

 

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

« Powrót