Strona główna

Jadłospis 05.02.-09.02.18r.

          DATA

POSIŁEK

ALERGENY

 

         05.02.18 r.

   
      poniedziałek

 

  • ZUPA -  ŻUREK
  • GULASZ WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM
  • KLUSKI ŚLĄSKIE
  • KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA
  • KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

A-1,3,7,9

         06.02.18 r.  

wtorek

 

  • ZUPA  - POMIDOROWA
  • KOTLET MIELONY
  • SURÓWKA Z SELERA
  • ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM
  • KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

A-1,7,9

 

 

 

 

 

 

07.02.18 r. 

środa 

  • ZUPA   -  BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI
  • UDKO Z KURCZAKA
  • FASOLKA SZPARAGOWA
  • RYŻ
  • KOMPOT WIELOOWOCOWY



A-1,7,9

 

 

 

 

08.02.18 r.  

czwartek   

  • ZUPA SZPINAKOWA
  • SCHAB GOTOWANY W SOSIE JOGURTOWYM
  • BURACZKI
  • ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM
  • KOMPOT WIELOOWOCOWY



 

A-1,7,9

 

 

 

 

 

 

09.02.18 r.

piątek

  • ZUPA – KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI
  • JAJKO SADZONE
  • SURÓWKA WARZYWNA
  • ZIEMNIAKI PUREE Z KOPERKIEM
  • KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

 

A-1,7,9

 

 

 

 

 

 


Lista składników alergennych

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła
prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera
i gorczycy.

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut

    lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.


2. Skorupiaki i produkty pochodne.


3. Jaja i produkty pochodne.


4. Ryby i produkty pochodne.


5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.


6. Soja i produkty pochodne.


7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).


8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy

     pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i     

     produkty pochodne.


9. Seler i produkty pochodne.


10. Gorczyca i produkty pochodne.


11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.


12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w  

      przeliczeniu na SO2.

 

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

 


« Powrót